1. Haberler
  2. Haber
  3. Beklenen yağış başladı: AKOM’dan sok dakika uyarısı geldi!

Beklenen yağış başladı: AKOM’dan sok dakika uyarısı geldi!

Meteoroloji'nin yaptığı uyarıların ardından, İstanbul'da beklenen şiddetli sağanak yağış başladı. Yağmurla birlikte megakentin birçok noktasında su birikintileri oluştu.

featured

27 Ağustos’ta İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Genel Müdürlüğü, AFAD ve AKOM, vatandaşları yoğun yağış konusunda uyararak, özellikle sabah saatlerinden itibaren kentin birçok ilçesinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını belirtti. Yağışların özellikle İstanbul’un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde yoğunlaşacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, yağışın sabah saatlerinde başlayarak öğlen saat 12’ye kadar süreceğini açıkladı. Günlerdir aşırı sıcaklarla mücadele eden İstanbulluların, sağanak yağış nedeniyle günlük planlarını gözden geçirmesi ve gerekli önlemleri alması gerektiği ifade edildi.

AKOM tarafından yapılan açıklamada, sağanak yağışın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulunularak, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Beklenen yağış başladı: AKOM’dan sok dakika uyarısı geldi!
Yorum Yap