Bakan Tunç’tan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu için uygulanan cezaya yanıt!

Motokuryenin ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı oğlu Muhammed Hasan "taksirle ölüme neden olma" suçundan önce 3 yıl hapse çarptırılmasına hükmedilmişti. Ardından sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri indirim uygulayarak verilen cezayı 2 yıl 6 aya düşürüldü.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Fatih'te kullandığı otomobille çarptığı 'in ölümüne neden olan oğlu Mahmud'a verilen 2,5 yıllık hapis cezası 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrilmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dava için açıklamada bulundu, “Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu” açıklamasında bulundu.
Bakan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunç'a, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan motokurye Yunus Emre Göçer'e otomobili ile çarparak ölümüne yol açtığı suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılması ile ilgili değerlendirme soruldu.

”MAHKEMENİN TAKDİRİ”

“Tunç gündemdeki soruya “Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından karar, bu yönde oldu” yanıtını verdi.

”TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA”

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kararını açıkladı. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un “taksirle ölüme neden olma” suçundan önce 3 yıl hapse çarptırılmasına hükmetmişti. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri indirim uygulayarak verilen cezayı 2 yıl 6 aya düşürüldü.

Bakan Tunç’tan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu için uygulanan cezaya yanıt!