1. Haberler
  2. Haber
  3. Ayşenur Ezgi cinayeti Lahey Adalet Divanı’nda!

Ayşenur Ezgi cinayeti Lahey Adalet Divanı’nda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünden İsrail'i sorumlu tutarak, İsrail devletine karşı Lahey Adalet Divanı'na başvuracaklarını söyledi.

featured

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘in işgali altındaki ‘da öldürülen Eygi’nin ölümünden İsrail’i sorumlu tutarak, İsrail devletine karşı Adalet Divanı’na başvuracaklarını söyledi.

Türk ve Filistinli yetkililer Cuma günü yaptıkları açıklamada, İsrail askerlerinin yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen bir protestoya katılan 26 yaşındaki Türk ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi vurduğunu söylemişlerdi.

İsrail yabancı ülke vatandaşı bir kadının bölgede açılan ateş sonucu öldürülmesi hakkındaki duyumları incelediğini, “olayın ortaya çıkışı hakkındaki ayrıntıların gözden geçirildiğini” belirtmişti. ABD ise İsrail’in yürüttüğü incelemeyi tamamlamasını istemişti.

Erdoğan dün akşam kabine toplantısından sonra yaptığı konuşmada, “Ayşenur Ezgi kızımızın kanının yerde kalmaması için her türlü hukuki adımı atacak ve İsrail devleti ile mücadelemizi şüphesiz en üst düzeyde, Lahey Adalet Divanı’na da müracaatla devam ettireceğiz… soykırımcı İsrail yönetimi, işlediği suçların hesabını kesinlikle verecektir” dedi.

Erdoğan isaril’in Filistin topraklarına genişlemeci ına karşı İslam İşbirliği Teşkilatı’nın liderler seviyesinde toplanması için temaslarda bulunacaklarını da ifade ederek, “Teşkilatın, daha fazla vakit kaybetmeden liderler seviyesinde toplanması ve İslam dünyasının kararlı tutumunu ortaya koyması aciliyet arz ediyor. Bununla ilgili temaslarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz” dedi.

Ayşenur Ezgi cinayeti Lahey Adalet Divanı’nda!
Yorum Yap