Avukatlar sokağa çıkıyor

Türkiye Barolar Birliği, Ankara'da beş gün sonra 'Büyük Savunma Mitingi' düzenleyecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

(TBB) tarafından avukatların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 27 Nisan'da başkentte ‘' düzenlenecek.

TBB'den yapılan açıklamada, avukatların, demokratik toplumun temel direği ve adalete erişimin güvencesi olduğu ifade edildi.

Avukatların yalnızca müvekkilin değil, savunma hakkının da temsilcisi olduğu, avukat olmadan adil bir yargılanma sağlanamayacağı belirtilen açıklamada, avukatların yaşadığı sorunların mesleğin icrasını imkansız hale getirdiği kaydedildi.

“SORUNLAR HER GEÇEN GÜN ARTTI”

Bu durumun, adaletin tesisini de engellediği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

– Ülkemizde avukatların sosyoekonomik sorunları her geçen gün arttı. Mesleğimizin ve baroların ekonomik sürdürülebilirliği tarihimizin en alt düzeyine inmiş durumdadır. Yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıız. Avukatlar, müvekkiliyle özdeşleştiriliyor, yargılanıyor, darbediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor.

STAJ SONRASI SINAV TALEBİ

– Nitelikli bir hukuk eğitimiyle hem mesleğimizde hem de adalet hizmetlerinde niteliğin artırılmasını istiyoruz. CMK Ücret Tarifesi'nin avukatın emek ve mesaisini karşılayacak düzeyde olmasını istiyoruz.

– Yalnızca Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı değil, staj sonrasında Avukatlık Meslek Sınavı istiyoruz. Avukata yönelik şiddetin son bulmasını, şiddet faillerinin en ağır yaptırımlarla cezalandırılmasını istiyoruz.

Açıklamada, TBB'nin, mesleğin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 27 Nisan Cumartesi günü 'da “Büyük Savunma Mitingi” düzenleyeceği bildirildi.

Avukatlar sokağa çıkıyor