1. Haberler
  2. Haber
  3. Adliye saldırganıyla ilgili yeni detaylar!

Adliye saldırganıyla ilgili yeni detaylar!

İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında yapılan silahlı saldırıda yeni detaylar aktarıldı. Saldırıda bulunan teröristler arasında Emrah Yayla hakkında yeni bilgilere yer verildi.

featured

İstanbul Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki ile ilgili yeni detaylar açıklandı. Soruşturmada gözaltı sayısı 90 oldu. İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik silahlı saldırı yapan Emrah Yayla hakkında 23 Kasım 2021’de “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açıldı.

BEYANLARINI KABUL ETMİYOR

Yayla’nın soruşturmada yapılan ifadesinde hakkındaki beyanları kabul etmediğini ve 14 yıl cezaevinde kaldığını söyledi.

“TEKRAR ÖRGÜT İÇİN ÇALIŞACAĞINI BİLİYORUM”

Kararda, M.M.D’nin de Emrah Yayla hakkındaki beyanlarına yer verildi. M.M.D, Yayla ile ilgili beyanında, “Yayla, geçmişte DEV-Genç içerisinde faaliyet yürüttüğünü, çıkınca DEV-Genç için faaliyet yürüteceğini, kendisinin örgütten kopmayacağını, bizim de örgütten kopmamamız gerektiğini söylerdi. Bu kişinin serbest bırakıldıktan sonra da tekrar örgüt için çalışacağını biliyorum.” dedi.

90 GÖZALTI SAYISI

Soruşturmada yeni şüpheliler tespit edildi. 90 zanlı gözaltına alındığı öğrenildi. Silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada yeni şüpheliler tespit edip gözaltı kararları alındı. Yerlikaya, operasyonların devam ettiğini dile getirdi.

Adliye saldırganıyla ilgili yeni detaylar!
Yorum Yap