1. Haberler
  2. Haber
  3. 9 ilde orman sınırları yeniden düzenlendi

9 ilde orman sınırları yeniden düzenlendi

Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

featured

, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun’da bulunan bazı alanlar, sınırları dışına çıkarıldı. Bu düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe girdi.

Karara göre, bu illerde belirlenen sınır ve koordinatlar dahilindeki alanlar, orman sınırları dışına alındı. Orman sınırları dışına çıkarılan alanların yerine, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan veya Hazine’ye ait özel mülkiyetteki taşınmazlardan, orman tesis etmek üzere Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsis yapılacak. Bu tahsis, çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere gerçekleştirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) ait taşınmazlar, yeni orman alanları oluşturmak için Orman Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. Bu düzenleme, orman alanlarının korunması ve yeni orman alanlarının tesis edilmesi amacıyla yapılıyor.

9 ilde orman sınırları yeniden düzenlendi
Yorum Yap