1. Haberler
  2. Haber
  3. 85 milyonun şehidi Ayşenur Ezgi

85 milyonun şehidi Ayşenur Ezgi

İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için öğle vakti Aydın'da Didim Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlend

featured

Batı Şeria’da 6 Eylül’de İsrail askerleri tarafından öldürülen için öğle vakti Aydın’da Didim Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Genel Başkanı Özgür Özel, Partisi Genel Başkanı , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, kent protokolü, Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi, annesi Rabia Birden, eşi Hamid Ali Mazhar, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç kıldırdı.

‘HEP BERABER, 85 MİLYON ŞEHİDİMİZE SAHİP ÇIKTIK’

Cenaze namazının ardından konuşma yapan Numan Kurtulmuş, “Bugün burada bir taraftan hüzün, büyük bir öfkenin içerisindeyiz. Türkiye’nin tamamının, kalbinin, halkının burada olduğunu biliyoruz. Hatta bütün İslam ümmetinin ve yeryüzünde insanlıktan nasibini almış milyarlarca insanın kalbinin ve zihninin burada Didim’de attığını biliyoruz. Ayşenur evladımız bundan sonra bütün milletimizin evladıdır. Bütün insanlık aleminin mahşeri vicdanının temsilcisidir. Mekanı cennet olsun. Allah nur içinde yatırsın. Şehitlerle, nebilerle, Sıddıklarla birlikte kendisini cenneti alada karşılasın, ağırlasın. Hüznümüz büyük, hüznümüzü ifade edecek söz bulamıyoruz. Bütün siyasi partilerimizin, farklı kanaat gruplarının temsilcilerinin burada olduğunu biliyoruz. Hep beraber, 85 milyon şehidimize sahip çıktık ve bunu bir milli şehit olarak Türkiye’nin milli davası olan Filistin davasının önemli bir alevi, işareti, sembolü olarak Ayşenur evladımıza sahip çıkıyoruz. Bugün inşallah onu burada güzel, temiz vatan toprağında şehit bedenini toprağa tebliğ edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

85 milyonun şehidi Ayşenur Ezgi
Yorum Yap