3 kilo 120 gramlık dev mantar görenleri şaşırttı… Kilosu 700 liradan satılıyor

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde bulunan dev kunkor mantarı, 3 kilo 120 gram ağırlığıyla görenleri hayrete düşürüyor. Kilosu 500 ila 700 lira arasında değişen bu nadir mantar, bölge halkının geçim kaynağı olma yolunda.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde bir vatandaş tarafından toplanan 3 kilo 120 gram ağırlığındaki , dikkatleri üzerine çekti. Kunkor mantarının kilosu şu sıralar 500 ile 700 lira arasında değişiyor. Nisan ayının sonlarından Haziran'a kadar yağmurların etkisiyle dağların zirvelerinde ortaya çıkan bu nadir mantar, bölge halkının geçim kaynağı haline geliyor.

Nisan ayı sonlarından Haziran ayına kadar yağmurla birlikte dağların zirvelerinde çıkan kunkor mantarı, kimi vatandaşların mevsimlik geçim kaynağı oluyor. Pülümür ilçesinde mantar toplamaya giden Eşref Altun, 3 kilo 120 gram ağırlığında mantar buldu. İlk kez bu kadar büyük mantara denk geldiğini söyleyen Altun, “Satmak için çarşıya getirdiğimde görenler şaşırdı ve mantarın fotoğrafını çektiler. Bu yıl mantarın kilosu 500 ile 700 lira arasında satılıyor. Kısa bir süreliğine de olsa kimi insanların geçim kaynağı oluyor” dedi.

3 kilo 120 gramlık dev mantar görenleri şaşırttı… Kilosu 700 liradan satılıyor