1. Haberler
  2. Dünya
  3. 139 kişi öldü, mahkeme geri adım attı!

139 kişi öldü, mahkeme geri adım attı!

Bangladeş Yüksek Mahkemesi kamuda kontenjan ayrılması nedeniyle yapılan protestolarda 139 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, söz konusu kontenjanların çoğunu kaldırdı.

featured

Yüksek Mahkemesi dün, savaşa katılanların yakınlarına kamuda kontenjan ayrılması ile öğrencilerin ülke çapında başlattığı protestolarda 139 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, söz konusu kontenjanların çoğunu kaldırdı.

Ancak bazı protestocu grup liderleri, tutuklu bazı öğrenci liderlerinin serbest bırakılması, internet ve mobil hizmetlerin yeniden sağlanmasının güvence altına alınana kadar eylemlerine devam etmeyi planladıklarını söyledi.

Başsavcı A.M. Amin Uddin Reuters’a yaptığı açıklamada, alt mahkemenin kararını reddeden Yüksek Mahkeme Temyiz Dairesi’nin, devlet işlerinin %93’ünün liyakat esasına göre adaylara açık olması gerektiği yönünde karar verdiğini söyledi.

Başbakan Sheikh Hasina yönetimi 2018 yılında, işlerin %56’sının bağımsızlık savaşına katılanların aileleri, kadınlar ve az gelişmiş bölgelerden gelenler gibi gruplara ayrıldığı kota sistemini kaldırmıştı.

Ancak alt mahkemenin geçen ay bu sistemi yeniden yürürlüğe koyması geçen hafta protestolara yol açmış, protestoların ardından internet kesilmiş, ordu sokaklara inmiş ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Amin Uddin, “Öğrenciler, Pazartesi gününden bu yana Bangladeş’te meydana gelen şiddet ve kundaklama ının hiçbir şekilde parçası olmadıklarını açıkça ifade ettiler. Bugünkü karardan sonra normalliğin geri döneceğini ve art niyetli kişilerin insanları kışkırtmayı bırakacağını umuyorum” dedi.

139 kişi öldü, mahkeme geri adım attı!
Yorum Yap