1. Haberler
  2. Gündem
  3. UNESCO Mirası adayı Perşembe Yaylası’nda sondaj tepkisi büyüyor

UNESCO Mirası adayı Perşembe Yaylası’nda sondaj tepkisi büyüyor

Ordu'nun Korgan ilçesinde başlatılan maden sondaj çalışmalarına karşı bölge halkı ve çevre aktivistlerinin protestoları devam ediyor. Doğal yaşam alanlarının zarar göreceğini savunan yurttaşlar, sondaj faaliyetlerine karşı durarak hukuki süreci bekliyor.

featured

Ordu’nun Aybastı ilçesindeki Mirası Adayı ‘nı da kapsayan Korgan ilçesinde, maden arama faaliyetlerine karşı halkın tepkisi giderek artıyor. Sondaj çalışmalarının mahkeme kararı beklenmeden başlatılması, çevre aktivistleri ve yerel halk tarafından ediliyor.

Yöredeki vatandaşlar, doğal yaşam alanlarının zarar göreceğini belirterek çalışmaların durdurulmasını talep ederken, bir çevre aktivistinin “Paranın yenmeyen bir şey olduğunu, son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde mi anlayacağız?” yazılı pankartı dikkat çekti.

Korgan-Aybastı Yaylaları Platformu ve bölge halkı, Tazemim Madencilik tarafından başlatılan sondaj çalışmalarını durdurmak için direnişini sürdürüyor. Şirket yetkilileri ise ellerinde gerekli izinlerin olduğunu ve mahkeme yürütmeyi durdurmadığı sürece çalışmalarına devam edeceklerini belirtiyor.

Ordu Valiliği Mera Kurulu’nun başta olumsuz karar verdiği sondaj talebine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yapılan başvuru sonrası onay verilmesi, halkın tepkisini artırdı. Ordu Çevre Derneği, Mera Kurulu’nun verdiği iznin iptali için yürütmeyi durdurma davası açtı.

Bölge halkı, Perşembe Yaylası’nın yanı sıra Korgan’ın birçok yaylasında doğal güzelliklerin zarar göreceği endişesiyle eylemlerine devam ediyor.

UNESCO Mirası adayı Perşembe Yaylası’nda sondaj tepkisi büyüyor
Yorum Yap