1. Haberler
  2. Gündem
  3. SPoD, Ahmet Yıldız için lokma dağıttı

SPoD, Ahmet Yıldız için lokma dağıttı

SPoD, İstanbul Saraçhane’deki Büyük Aile Platformu’nun mitingine karşı Ahmet Yıldız’ın anısına lokma dağıttı. Ahmet Yıldız, 2008’de babası tarafından eşcinsel olduğu için öldürülmüştü.

featured

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Çalışmaları Derneği (), İstanbul Saraçhane’de gerçekleştirilen ‘nun mitingine karşı eylem gerçekleştirdi. Etkinlikte, 15 Temmuz 2008’de babası tarafından eşcinsel olduğu için öldürülen ‘ın anısına lokma dağıtıldı.

SPoD Genel Koordinatörü Oğulcan Yediveren, yaptığı açıklamada, mücadelelerinin onurlu bir yaşam mücadelesi olduğunu ve bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Yediveren, toplumda kendilerine karşı nefret örgütleyen grupların varlığından söz ederek, “İstedikleri kadar bizlere buralı olmadığımızı söylesinler” şeklinde bir açıklamada bulundu. Kendisi, 30 yaşında bir eşcinsel erkek olarak, zengin bir aileden gelmediğini ve 30 yıl boyunca bu topraklarda hayatta kalmak için mücadele verdiğini ifade etti.

Yediveren, “Verdiğim hak mücadelesi, kişisel hayatta kalma mücadelesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bizim amacımız, bu toplumun barış içinde yaşadığı bir topluma dönüşmesini sağlamaktır. Tıpkı Onur Yürüyüşlerinde olduğu gibi, dağıttığımız lokum ile yaşama talebimizi bir kez daha vurguluyoruz,” dedi. Ayrıca, barikatların açılmasını ve yasakların kaldırılmasını isteyerek, Onur Yürüyüşleri gibi etkinliklerde nasıl on binlerce insanın bir araya geldiğini topluma göstermek istediklerini belirtti.

Ahmet Yıldız cinayeti, 15 Temmuz 2008’de babası Yahya Yıldız tarafından işlendi. Yıldız, o sırada başka bir kişiyi de yaraladı. Ahmet Yıldız’ın cenazesi, ailesi tarafından alınmayınca Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildi. Davanın başlamasının ardından 8 Eylül 2009’da, toplamda 40 duruşma yapılmasına rağmen dava sonuçlanmadı. 2012’de hakkında kırmızı bülten çıkarılan firari sanık Yahya Yıldız hâlâ bulunamıyor.

SPoD, Ahmet Yıldız için lokma dağıttı
Yorum Yap