‘Sokak hayvanları’ tasarısı bu hafta TBMM’ye sunulacak

AKP'nin Hayvanları Koruma Kanunu'nda düzenlemesine ilişkin yasa tasarısının çalışmalarında sona gelindi. Düzenlemenin bu hafta TBMM'ye sunulacağı öğrenildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Hayvanları Koruma Kanunu'nun düzenlenmesiyle ilgili teklifte son aşamaya gelindi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı çalışmalarını tamamladı.

Taslakta, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilme aşamasına gelindi. AKP, hazırlanan düzenlemeyi bu hafta Meclis'e sunacak.

‘UYUTMA' TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçen AKP kurmayları, “hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle ile ilgili Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklik için çalışma başlattı.

Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması planlanan yasa teklifinde sokak köpeklerinin ‘uyutulması' öngörülüyordu. Ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine AKP'nin teklifte düzenlemeye gittiği aktarılmıştı.

2021'DE DÜZENLENMİŞTİ

Kedi, gibi evcil hayvanlara çip takılarak dijital kimlik sistemi getiren, ev hayvanlarını terk edenlere yaptırımlar öngören Hayvanları Koruma Kanunu Temmuz 2021'de yürürlüğe girmişti. O dönemde sokak hayvanlarının uyutulması seçeneği, hayvan haklarına ilişkin derneklerin ve sivil toplumun, kamuoyunun muhalefetine takılmıştı.

 

‘Sokak hayvanları’ tasarısı bu hafta TBMM’ye sunulacak