1. Haberler
  2. Gündem
  3. Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya bir hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğradı. Açılan ateş sonucu karnından yaralanan Fico, hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise yakalandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Brasitlava dışındaki bir hükümet toplantısında Başbakanı , kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğradı. Başbakan Fico yaralandı.

Basında yer alan haberlere göre Slovakya'nın popülist Başbakanı Robert Fico uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Haber televizyon kanalı TA3'e göre olay başkentin yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında meydana geldi.

Bir şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Slovak TASR haber ajansı, Parlamento Başkan Yardımcısı Lubos Blaha'nın Parlamento oturumu sırasında olayı doğruladığını ve oturumu bir sonraki duyuruya kadar ertelediğini söyledi.

Olay, Fico'nun destekçileriyle buluşmak üzere geldiği yerel Kültür Evi'nin önünde meydana geldi.

Polis olay yerini kapattı.

Günlük Dennik N gazetesi muhabiri silah seslerini duydu ve ardından kurtarma ekiplerinin başbakanı bir arabaya taşıdığını gördü.

Reuters haber ajansına göre, bir çok kişi silahın patladığını duydu. Bir kaç kişi saldırganın, güvenlik güçleri tarafından tutuklandığına şahit oldu. Saldırgan, bir arabayla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Slovakya Cumhurbaşkanı saldırıyı kınadı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya silahlı saldırı!
Yorum Yap