1. Haberler
  2. Gündem
  3. Polonez işçilerinden kaymakamlık önünde ters kelepçe protestosu

Polonez işçilerinden kaymakamlık önünde ters kelepçe protestosu

featured

İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunan fabrikasının işçileri, düşük ücretler, mobbing ve fazla mesailere itiraz ettikleri için işten atıldılar. İşçiler, sendikalaşma hareketinin ardından yaşadıkları zorlukları protesto etmek amacıyla eylemlerini sürdürüyor. Haftalardır devam eden protestolar sırasında, fabrikanın giriş çıkışları kapatıldı ve polis, işçilere müdahale ederek ters uyguladı.

Dün gözaltına alınan 85 işçi, bugün Çatalca Kaymakamlığı önünde bir araya geldi. İşçiler, yaşadıkları gözaltı ve muamelesini protesto etmek amacıyla kendilerine yine ters kelepçe taktı. Tekgıda-İş Sendikası’nın örgütlenme uzmanı Suat Karlıkaya, işçilerin anayasal haklarını savunarak bu eylemi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Karlıkaya, “Bizi neden alanı olan fabrika önünden sürüyorlar? Anayasal haklarımızı koruyoruz ve yaşadığımız muameleye karşı tepkimizi gösteriyoruz,” dedi.

Sendikanın Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Sekreteri Kemal Köse ise, işçilere karşı 300 polis bulundurulduğunu ve bunun yasal olmadığını belirterek, işçilere yapılan müdahalenin suç teşkil ettiğini vurguladı. Köse, gözaltında darp edilen için polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Köse, “Bir arkadaşımızın göğüs kafesi çatladı, operasyon geçirmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız hastaneye kaldırıldı. Bu durumu sessiz kalmamız bekleniyor,” şeklinde konuştu.

Köse ayrıca, Çalışma Bakanlığı yetkililerinin yaptığı denetimde haklılıklarının ispatlandığını ancak haksız muameleye devam edildiğini ifade etti. İşçiler, fabrikanın önünden ayrılmayacaklarını ve mücadelelerini başarıya ulaştırana kadar sürdüreceklerini belirtti.

Polonez işçilerinden kaymakamlık önünde ters kelepçe protestosu
Yorum Yap