MSÜ sınav sonuçları açıklandı

MSÜ sonuçları açıklandı. MSÜ sınav sonuçları adaylar tarafından T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden sorgulayabilecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler 2’nci seçim aşamalarına katılabilmeleri için YKS'ye de katılması gerecek. MSÜ sonuçları yanı sıra cevap kağıtları da erişime açıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2024 değerlendirme işlemleri tamamlandı. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) ı, lisans düzeyinde askeri eğitim alacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla yapılırken, sınav sonuç tarihi olarak 28 Mart olarak duyurulmuştu. Sınav sonuçları 1 hafta daha erken

MSÜ SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

MSÜ İÇİN TYT VE AYT SINAVINA KATILMAK GEREKİYOR

Harp Okulları için;

a. 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girmeleri gerekmektedir.

b. 2024-YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine () girmeleri gerekmektedir.

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine () girmeleri gerekmektedir.

Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

MSÜ CEVAP VE SORU KAĞITLARI ERİŞİME AÇILDI

3 Mart 2024 tarihinde uygulanan 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ile soruların doğru cevapları, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 21 Mart 2024 tarihinde saat 10.15'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar; ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecektir. Ayrıca adaylar; aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebilecektir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir

 

MSÜ sınav sonuçları açıklandı