1. Haberler
  2. Gündem
  3. Katliam öncesi ihmal: Psikiyatri raporunda ‘yatarak tedaviye gerek yok’ yazıyordu

Katliam öncesi ihmal: Psikiyatri raporunda ‘yatarak tedaviye gerek yok’ yazıyordu

Türkiye'yi derinden sarsan katliamla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Katilin, cinayetlerden önce psikiyatri raporunda "yatarak tedaviye gerek yok" denildiği öğrenildi. Bu ihmal iddiaları, kamuoyunda büyük tepki yarattı.

featured

Türkiye konuştuğu katliamda ihmal mi var? Katile ‘yatarak tedaviye gerek yok’ raporu verilmiş

Bingöl’de, 9 kişiyi bıçakla yaralayan ve 4 kişinin ölümüne sebep olan 19 yaşındaki Emir Can Zazaoğlu ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Zazaoğlu’nun babasının, oğlunu hastaneye yatırmak için mahkemeye başvurduğu, ancak Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin “yatarak tedavisine gerek olmadığı” yönünde rapor verdiği öğrenildi.

Olayın Detayları

Bingöl’de dün yaşanan katliam Türkiye’nin gündemine oturdu. Emir Can Zazaoğlu isimli olduğu öğrenilen genç, önce tartıştığı kişiyi, ardından çevredeki 8 kişiyi bıçakla yaraladı. Yaralılardan 4’ü hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan 5 kişinin tedavisi devam ediyor.

Tutuklanma Süreci

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Zazaoğlu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Bingöl Valiliği, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, şüphelinin cinnet geçirdiği düşünüldüğünü belirtti ve saldırıda yaralanan vatandaşların Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olduğunu bildirdi.

Babasının Yardım Çığlığı

Şüphelinin babası Mehmet Zazaoğlu’nun 28 Kasım 2023’te Bingöl Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, evdeki eşyalara, kendisine ve çevresindekilere zarar verdiğini, 12 yaşındaki kız kardeşinin de ağabeyinin bu durumundan kötü etkilendiğini belirttiği ortaya çıktı. Baba Zazaoğlu, oğlunun Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında tutularak tedavi edilmesini talep etti.

Hastane Raporu: Yatarak Tedaviye Gerek Yok

Mahkeme, bu talebin değerlendirilmesi için Emir Can Zazaoğlu’nu Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. Hastane tarafından 4 Temmuz’da düzenlenen raporda, Emir Can Zazaoğlu’nun yatarak tedavisinin gerekli olmadığı yönünde görüş bildirildi. Mahkeme, bu rapora dayanarak, Zazaoğlu’nun “Tedavi amacıyla özgürlüğünün kısıtlanmasına yer olmadığına” karar verdi.

Vali Usta’nın Açıklaması

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Emir Can Zazaoğlu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Zazaoğlu’nun defalarca tedaviden ve hastaneden kaçtığını, yeni cezaevinden çıktığını belirtti. Vali Usta, bu elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilediğini ifade etti.

Sonuç

Türkiye’yi derinden sarsan bu olay, ihmal iddialarını da beraberinde getirdi. Katilin psikiyatrik değerlendirme sonucunda yatarak tedaviye gerek olmadığı kararı, kamuoyunda büyük tepki topladı ve adli sistemdeki yetersizliklerin sorgulanmasına neden oldu.

Katliam öncesi ihmal: Psikiyatri raporunda ‘yatarak tedaviye gerek yok’ yazıyordu
Yorum Yap