İzmir’i yasa boğan patlama ölü ve yarılı sayısı artıyor

İzmir'in Torbalı ilçesinde, restoranda yaşanan, 5 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan patlama için soruşturma açıldı, ilk bulgu tüp patlaması.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

İzmir'in Torbalı ilçesinde 5 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde patlamanın şiddetiyle restoranın alev topuna döndüğü görüldü.

İzmir'in ilçesinde, restoranda yaşanan, 5 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan anı kameralara yansıdı.

OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir binanın altında bulunan restoranda patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

İZMİR VALİSİ: PATLAMANIN NEDENİ RESTORANDAKİ SANAYİ TÜPÜ

Vali Süleyman Elban, Torbalı Ayrancılar Mahallesi'ndeki patlamanın bir iş yerindeki sanayi tipi tüpten kaynaklandığını, patlama sebebiyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını, sokakta bulunan 11 binada ise hasar meydana geldi.

BÖLGEDE KRİZ MASASI KURULDU

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, 20 yaralıdan 10'unun durumunun ağır olduğunu ifade etti. Demir, açıklamasının devamında, “Sağlı sollu, alttan üstten her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Hepimiz buradayız. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz mahalle halkına. Yerde insanlar yatıyor. Çok kötü bir durum, kriz masası kuruyoruz.” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün İzmir Torbalı'daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir.

Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.”

İZMİR VALİSİ SON DURUMU PAYLAŞTI

İzmir Valisi Süleyman Elban, patlamayla ilgili yaptığı yeni açıklamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 57 kişinin 4 ayrı hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

İzmir’i yasa boğan patlama ölü ve yarılı sayısı artıyor