İstanbul Fatih cami imamına bıçaklı saldırı: 2 yaralı var

İstanbul Fatih camisinde bıçaklı saldırı yapıldı. Zanlı, caminin önüne slogan koydu, imam uyardı ve öldürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

İstanbul Fatih Camisinde “Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar” sloganı atan Ö.S'yi uyaran Galip Usta ve yanındaki imam Bilal Erdem, Ö.S tarafından boğazı kesilerek yaralandı.

Polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi

Şüpheli Ö.S gözaltında

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirten zanlı, imam Galip Usta ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ö.S. ise gözaltına alındı.

DOKTOR AÇIKLAMA YAPTI

Mayadağlı, “Ancak hastanın sağlık durumu stabil. Çok hızlı bir şekilde hastaneye getirildi, zamanında etkin bir müdahale yapılmasaydı hastamızı kaybetme riskimiz çok fazlaydı. Yemek borusuna isabet etmemesi büyük bir avantaj. Bu ciddiyetteki bir saldırı çok ucuz şekilde atlatacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Başhekim Mayadağlı,  “Boyun ve göğüs bölgesine darbe almış. Soluk borusundaki darbenin müdahalesi yapılıyor. Boyundan maalesef büyük darbe almış. Kanama ve yaralanmalar kontrolümüz altında. Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz. Gereken her şey hastanemiz tarafından yapılıyor” dedi.

 

İstanbul Fatih cami imamına bıçaklı saldırı: 2 yaralı var