1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan hava trafik kontrolörlerine sert mesaj: “Bu işi hemen çözün”

Erdoğan’dan hava trafik kontrolörlerine sert mesaj: “Bu işi hemen çözün”

AKP MKYK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özlük hakları nedeniyle iş yavaşlatma eylemi yapan hava trafik kontrolörlerine yönelik sert mesajlar verdi. Erdoğan, "Bu işi ivedilikle çözün, gereken neyse onu yapın, sorumluları hesaba çekin" diyerek talimat verdi.

featured

Hava trafik kontrolörlerinin özlük hakları nedeniyle yaşanan uçak rötarları gündemdeki yerini korurken, Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ‘ın yaşananların çözülmesi için talimat verdiği ortaya çıktı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin haberine göre, AKP’nin 23 Temmuz’da gerçekleşen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, hava trafik kontrolörlerinin talepleri ve bu durumun uçak seferlerine etkisi gündeme geldi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda, “Bu işi ivedilikle çözün, gereken neyse onu yapın, sorumluları hesaba çekin” dediği belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun konuyu çözeceklerini ifade ettiği belirtilirken, bir kabine üyesinin ise çalışanları hedef aldığı öne sürüldü.

“HERKES DEVLETİ ŞANTAJLA ELİNE GEÇİREBİLECEĞİNİ SANMASIN”

İsmi verilmeyen kabine üyesinin, “Zaten yüksek maaş alıyorlar. Sefer paylarından pay verdiğimiz takdirde bu defa yer hizmetlerinde çalışanlar ve diğer personel aynı talepte bulunacak, eyleme geçecek. Bunun önünü alamayız. ‘Paramızı verin inisiyatif kullanalım, vermiyorsanız inisiyatif kullanmayacağız’ diyorlar. Bu devlete şantaj. Çalışmak istemiyorlarsa gitsinler, gerekirse yenilerini istihdam ederiz. Herkes devleti şantajla eline geçirebileceğini sanmasın. Biz buraya yeni eleman alacağız, eğitim vereceğiz gerekirse o bin kişiyi göndereceğiz” dediği iddia edildi.

Toplantıda, hava trafik kontrolörlerinin maaş ve özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin hızla yapılması gerektiği konusunda hemfikir olundu. Ancak, bu düzenlemelerin diğer çalışanlar üzerinde yaratacağı etkiler ve potansiyel talepler konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimat doğrultusunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın konuyla ilgili hızlı bir çözüm üretmesi ve hava trafiğindeki aksamaların önüne geçilmesi bekleniyor.

Erdoğan’dan hava trafik kontrolörlerine sert mesaj: “Bu işi hemen çözün”
Yorum Yap