Epstein olayı nedir, ne zaman ortaya çıktı? Dosyada geçen isimler arasında hangi ünlüler var?

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran Epstein davası, milyarder işadamı Jeffrey Epstein'in cinsel istismar ve fuhuş ağı adası hakkındaki iddialarıyla dolu. İşte dosyaların gün yüzüne çıkmasıyla bir kez daha gündeme gelen olay hakkındaki detaylar...

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Adası, Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in adını taşıyan ve bir dizi skandal ve yasal sorunla anılan özel bir adadır. Karayipler'deki ABD Virgin Adaları'nda bulunan iki adadan oluşan bir takımadadır. Adalar, Little Saint James ve Great Saint James olarak bilinir.

2005 yılında Florida'da başlayan Epstein davası, milyarder işadamı Jeffrey Epstein'in 14 yaşındaki bir kızla cinsel ilişkiye girmek suçlamasıyla gözaltına alınmasıyla başladı.

Reşit olmayan birçok kızın cinsel istismara uğradığı iddialarına rağmen, Epstein'i 2008'de tek bir kişiye cinsel istismar uygulamaktan suçlu buldu ve sadece 13 aylık bir aldı.

ÖLÜ BULUNDU

Epstein, 2019'da New York savcıları tarafından fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yeniden yargılanırken, hapishanede ölü bulundu. Olay, cinsel istismar suçlamalarının ötesinde skandal iddiaların başlamasına neden oldu.

Epstein'in eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, 2021'de Manhattan başsavcısı tarafından Epstein'a ve arkadaşlarına reşit olmayan kızlar sağlamakla suçlu bulunarak 20 yıl cezasına çarptırıldı. Maxwell, Epstein davası boyunca çeşitli suçlamalarla gündeme geldi.

dosyaları, Epstein davasına karışan birçok ünlü ismi içeriyor. Prens Andrew'dan Alan Dershowitz'e, eski ABD Başkanı Bill Clinton'a kadar birçok kişi iddialarla anılıyor.

Epstein iddianamesindeki iki Türk kim? - Ekonomim

Dosyalarda yer alan ifadeler, cinsel istismar faaliyetlerinden Mossad'a kadar uzanan çeşitli iddiaları içeriyor.

LİSTEDE ADI GEÇEN DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER…

Eski İsrail istihbarat görevlisi Ari Ben-Menashe'nin iddiasına göre, Maxwell ve Epstein Mossad ajanlarıydı ve skandallar Mossad'ın bilgi toplaması ve ünlü isimlere şantaj uygulaması için planlandı. Bu iddia, Epstein davasının daha geniş bir uluslararası boyutu olduğunu gösteriyor.

Dosyalarda adı geçen diğer ünlü isimler arasında eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi isimler yer alıyor.

Listede yer alan diğer isimler şu şekilde:

DÜNYAYI YÖNETEN ŞEYTANLAR! Sapkınlar tek tek ifşa oldu: Epstein'in pedofili listesinde mide bulandıran isimler... | Dünya Haberleri

Epstein davası, gün geçtikçe yeni detaylarla gündemde kalmaya devam ediyor.

Dosyaların açıklanması ve iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte, olaya karışan isimler hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkıyor. Uluslararası çapta yankı uyandıran bu skandal, detaylarıyla incelenmeye devam ediyor.

Epstein olayı nedir, ne zaman ortaya çıktı? Dosyada geçen isimler arasında hangi ünlüler var?