1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Başarır’dan sokak hayvanları yasasına tepki: ‘Bunu Genel Kurul’a getirmeyin’

CHP’li Başarır’dan sokak hayvanları yasasına tepki: ‘Bunu Genel Kurul’a getirmeyin’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır Meclis'te düzenlediği basın toplantısında sokak hayvanları yasasına ilişkin "CHP Grubu olarak biz Hayvan Koruma Kanunu geri çekilmeden, bu konuda geri adım atılmadan hiçbir yasayla ilgili beyefendilere yol açmayız. Anayasanın, İçtüzüğün bize verdiği tüm yetkileri kullanacağız" dedi.

featured

Cumhuriyet Halk Partisi () Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yasasına ilişkin konuştu. Başarır “CHP Grubu olarak biz Hayvan Koruma Kanunu geri çekilmeden, bu konuda geri adım atılmadan hiçbir yasayla ilgili beyefendilere yol açmayız. Anayasanın, İçtüzüğün bize verdiği tüm yetkileri kullanacağız” dedi.

“BUNU GENEL KURUL’A GETİRMEYİN”

Başarır ayrıca “Bir kez daha sesleniyorum; bunu Genel Kurul’a getirmeyin. Bunu önümüzdeki yasama döneminde tekrar değerlendirelim. Tüm komisyonlar yazın çalışsın. Daha insancıl, hayvanların yaşam hakkını koruyan, belediyelerle, yerel yönetimlerle merkezi yönetimin el ele vereceği ve birlikte yürüteceği aşı ve kısırlaştırma kampanyasını nasıl yapacağımızın sınırlarını çizen çalışmayı yapalım. Bu yasa toplumun, hatta küçük ortağın bile vicdanını ki Devlet Bahçeli’nin bir yasa vicdanını rahatsız ediyorsa bir değil bin kere düşüneceksin. Bu kolay olan bir şey değil. Gözden geçirelim” ifadelerini kullandı.

CHP’li Başarır’dan sokak hayvanları yasasına tepki: ‘Bunu Genel Kurul’a getirmeyin’
Yorum Yap