AKP’nin tepki çeken sokak hayvanları düzenlemesi Meclis’te

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu. Kamuoyu tarafından tepki çeken sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısı TBMM'ye sevk edildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Tunç, AKP Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifi hakkında şunları kaydetti:

“HAYVANLARI KORUMA KANUNU ÇIKARACAK İKTİDARIZ”

“Bakanlıklarımız birlikte bir taslak çalışması yapmıştı. Bu Meclis Grubumuza da intikal ettirildi. Milletvekillerimiz bunu değerlendirecek. Hayvanları koruma noktasında kararlılığımızı sürdürüyoruz. Hayvanları Koruma Kanunu çıkaracak bir iktidarız. Evcil hayvan, sahipsiz hayvan tanımları netleştirilmişti. Eziyet edenlere cezaları artırmıştık. Bu hassasiyetimiz devam ediyor ama sokaklardaki sahipsiz hayvanların insanlara zarar verdiğini, bunun arttığını görüyoruz.

“ORTA YOL BULUNMASI GEREKECEK”

Çocuklara saldıran, ölümlere yol açan, trafik kazalarına sebep olan durumlar var. Bunun için tedbirler almak gerekiyor. Belediyelere düşen, kurumlara düşen görevler olacak. Yasal düzenleme ihtiyacı açık. Burada dengeyi iyi korumamız lazım. Orta yol bulunması gerekecek.”

AKP’nin tepki çeken sokak hayvanları düzenlemesi Meclis’te