AKP başvurdu YSK, İstanbul’da oy pusulasını değiştirdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP’nin başvurusunu kabul ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için hazırlanan oy pusulasında baskı öncesi son dakika değişikliğine gitti. Yeni pusulada siyasi partilerle bağımsızlar arasındaki boşluk daha da belirginleşirken, araya “Bağımsız adaylar” ibaresi de eklendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Yüksek Kurulu (), AKP'nin başvurusunu kabul ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimi için hazırlanan oy pusulasında, baskı öncesi son dakika değişikliği yaptı.

Yeni pusulada siyasi partilerle bağımsızlar arasındaki boşluk daha da belirginleşirken, araya “Bağımsız adaylar” ibaresi de eklendi.

34 siyasi partinin yarışacağı yerel seçimlerinde bağımsız adayların da bulunması sebebiyle bazı il, ilçe ve beldelerde oy pusulalarının çok uzun olabileceği belirtilmişti. 22 siyasi parti ve 27 bağımsız adayın katılacağı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için basılan pusula ise en uzun oy pusulası oldu.

Konuyu değerlendiren YSK, partilerle bağımsızlar arasındaki boşluğa, boşluğu tümüyle kaplayacak şekilde “bağımsız adaylar” ibaresinin eklenmesine karar verdi.

 

AKP başvurdu YSK, İstanbul’da oy pusulasını değiştirdi