1. Haberler
  2. Gündem
  3. Akdeniz Üniversitesi’nde mobbing iddiaları: “100’den fazla hemşire istifa etti”

Akdeniz Üniversitesi’nde mobbing iddiaları: “100’den fazla hemşire istifa etti”

Sağlıkta şiddet ve kötü çalışma koşullarıyla mücadele ederek görevlerini sürdüren sağlık emekçileri, tüm sorunların yanında bir de iktidara yakın idarecilerin tehdit ve psikolojik şiddetine maruz kalıyor.

featured

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde mobbing iddiaları gündemden düşmüyor. Cumhuriyet’ in haberine göre 100’den fazla hemşire istifa etti.

Genel Sağlık-İş Sendikası’nın verilerine göre, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik mobbing vakaları artıyor. Sendika Başkanı Derya Uğur, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Sendikamızın büyümesinden endişe duyanlar, üyelerimizi ve sendikaya katılmak isteyen sağlık çalışanlarını baskı altına alıyor. Yetersiz yetkinliklere sahip yöneticiler, etkili olamayan sendikaların etkisi altında kalıyor ve adeta bu sendikaların çıkarlarını savunuyorlar. Yetersiz yöneticiler, koltuklarını korumak için üyelerimize baskı yapıyorlar” dedi.

30 yıl Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan bir ebeye ve son bir yıldır Antalya Şehir Hastanesi’nde çalışan sendika temsilcisi üyelerine “görev yeri değişikliği” baskısı yapıldığını kaydeden Uğur, “Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 100’ün üzerinde hemşire geçtiğimiz günlerde istifa etmiştir. İstifaların sebebi olarak liyakatsiz hastane idarecilerinin baskıları, zor ve kötü çalışma koşulları olduğu iddia ediliyor” ifadelerini kullandı.

“ÜYE OLMAYA ÇEKİNİYORLAR”

Uğur, “Çalışma koşullarından memnun olan ve ‘yandaş’ sendikalara üye idarecilerle çalışan sağlık emekçileri, baskılardan ve tehditlerden dolayı Genel Sağlık-İş Sendikası’na üye olmaya çekiniyor. Bu nedenle dolaylı da olsa anayasa ihlali yapılmakta. Çalışanlar, önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptirler. Haksız rekabetle insanları çalışma ortamlarında huzursuz eden bu idareciler hakkında gerekli adli ve idari yaptırımların uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“HUKUK MÜCADELESİNE  DEVAM EDECEĞİZ”

Söz konusu sağlık kuruluşlarında iktidara yakın sendika temsilcilerinin görev yerlerinin korunduğuna tepki gösteren Uğur, “Kendi sendikalarının üyesi olmayanların görev yerleri istedikleri şekilde değiştirilmektedir. Sendikamıza ve üyelerimize yapılan tüm bu baskıların bizleri ancak güçlendirdiğini, hak ve hukuk mücadelesine hız kesmeden devam edeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

 

Akdeniz Üniversitesi’nde mobbing iddiaları: “100’den fazla hemşire istifa etti”
Yorum Yap