1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İYİ Parti’li Erhan Usta: ‘Açlık sınırı yıl sonunda en az 25 bin lirayı bulacak’

İYİ Parti’li Erhan Usta: ‘Açlık sınırı yıl sonunda en az 25 bin lirayı bulacak’

İYİ Parti Samsun milletvekili Erhan Usta Meclis'te yaptığı konuşmada, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik olarak "Haziran sonu açlık sınırı 19.044 lira, yıl sonuna kadar da en az 25 bin lirayı bulacak" dedi.

featured

İYİ Parti Samsun milletvekili , Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne, ‘te yaptığı konuşmada tepki gösterdi. Usta “Bu kanun teklifiyle en düşük emekli maaşı 12.500’e çıkartılıyor. Tabii bunun bir sefalet maaşı olduğunu söylemek lazım AKP kendisine yakışanı yapıyor. Her şeyi asgariden konuşuyoruz yani en azdan. Çalışanların yüzde 40’ının asgari ücretin bir tık üzerinde, yüzde 60’ının asgari ücret ve yakınında ücret aldığı bir ülke. Memuru en düşük memur maaşından, emekliyi en düşük emekli maaşı üzerinden tartıştığımız bir Türkiye maalesef. Açlık sınırı 19.004 lira, yıl sonuna kadar açlık sınırı büyük ihtimal 25 bin lirayı bulacak” dedi.

KAMU BANKALARI 128 MİLYAR DOLARIN ERİTİLMESİNDE ARAÇ OLARAK KULLANILDI

Usta ayrıca “2021 Eylül’ünden itibaren “Faiz sebep, enflasyon sonuç” dedikten sonra kamu bankaları ucuz kredi vermeye zorlandı. Sonra kamu bankaları 128 milyar doların eritilmesinde araç olarak kullanıldı. Kamu bankalarının zararı arttı, bu bir özel bankada olsa o bankaya el konulurdu devlet bankası olduğu için el konulma diye bir şey olmadı. Bu yanlış politikalar yüzünden son 4 yılda 31 miyar dolar para ödediler ama emekliye 2 milyar lirayı çok gördüler” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’li Erhan Usta: ‘Açlık sınırı yıl sonunda en az 25 bin lirayı bulacak’
Yorum Yap