1. Haberler
  2. Dünya
  3. İşte internet krizinin vurduğu havaalanları; uçaklar kalkmıyor

İşte internet krizinin vurduğu havaalanları; uçaklar kalkmıyor

featured

Global ölçekte hava yolu şirketleri, bankalar ve sağlık sistemlerinde özellikle Microsoft hizmetlerine erişimde sabah saatlerinden itibaren teknik aksaklık yaşanırken, Microsoft uygulamalarındaki sorunları çözme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Microsoft’un hizmetlerinde yaşanan global çaptaki sorun, dünya genelinde çok sayıda ülkede ve şirkette iş akışlarında sorunlara yol açarken, birçok son kullanıcıyı da olumsuz etkiledi.

THY bilgi sistemlerinde global çapta meydana gelen teknik aksaklık nedeniyle biletleme, check-in ve rezervasyon işlemlerinde sorunlar yaşandığını duyurdu.

Öte yandan Berlin havalimanı teknik aksaklık nedeniyle tüm uçuşları TSİ 1100’e kadar durdurduğunu açıklarken, Amsterdam Schiphol Havalimanı küresel yazılımsal aksaklıktan etkilendiğini belirtti.

London Stock Exchange (LSEG) Workspace haber ve veri platformunda da teknik aksaklık yaşandığını ve dünya çapında kullanıcıların etkilendiğini açıkladı.

Sağlık sistemlerini de olumsuz etkileyen aksaklıklar İngiltere’deki hastane randevu sistemine erişimde engel oluşturdu.

Global çaptaki teknik aksaklıktan ayrıca İngiliz Sky News, İspanyol havalimanları ve Avustralya medyası ve bankaları da etkilendi.

Ryanair müşterilerini, sorunlar nedeniyle olası aksaklıklar konusunda uyardı ve tüm havayollarını etkilediği duyurdu.

Dünyada çok sayıda ülkede şirketler aksaklıktan etkilenirken, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki bankalar, havayolları, telekom şirketleri de etkilenenler arasında yer aldı

İşte internet krizinin vurduğu havaalanları; uçaklar kalkmıyor
Yorum Yap