1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fatih Portakal : İki senaryo varmış en düşük emekli maaşının…

Fatih Portakal : İki senaryo varmış en düşük emekli maaşının…

Asgari ücrete yüzde 49'luk zam yapıldı. Ardından memur ve memur emeklisinin aylıkları yüzde 49,25 arttı. SGK ve Bağkur emekli aylıklarındaki artış ise yüzde 37,57'de kaldı. Fatih Portakal emekli zammı açıklamasını ağır eleştirdi.

featured

Açıklanan veriler doğrultusunda emekli aylıklarındaki artış yüzde 37,57’de kalmıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ek zammı olacak mı? sorularını yönelttiler. dikkat çekici konuşma yaptı.

Fatih Portakal, Sözcü TV’deki yayında, “Emekliler şu anda bekliyorlar değil mi? Zamları var mı yok mu aslında bilmiyoruz onların zamlara ne kadar verileceğini. Gelelim emekliler ne çekiyor, emekliler ne düşünüyor… Ha şunu söyleyebilirim size; SGK veya Bağkur emeklisi iseniz, geçen hafta da söyledim şimdi de söylüyorum, mutlaka ama mutlaka zam yapacaklar” ifadelerini kullandı.

Sözcü TV’de yer alan habere göre; mikrofon uzatılan emekli vatandaşlar

“Alsan ne olur, almasan ne olur”, “Yani bunu verirken var ya insan biraz utanır, elini şöyle bir vicdanına bırakır”, “Ya insanlarda biraz utanma olur ya, kıyamet kopmuş, sen veriyorsun yüzde 49.5”, “Biz emekliyiz, 2 torunumuz geliyor, 10’ar lira parayı veremiyoruz, en az 30 olmalı, çünkü 7 bin lira kira, 7 bin 500 lira maaş”, “10 küsür yapacaklar, 10 alsan ne olur zaten gelmeden zam başladı”, “Manavlara, marketlere bakarak nefsimi doyuruyorum öyle, bakıp geçiyorum” şeklinde konuşmalara yer  yapıldı.  .

 

 

Fatih Portakal :

“Peki ne zaman olacak? Şöyle düşünülüyor; çalışmalar başlamış. 16 Ocak’a kadar biliyorsunuz zaten meclis kapalı. 16 Ocak’a kadar işte çalışmalar yapılıyor, o çalışmalar da ‘ın önüne sunulacak. İki senaryo varmış 10 bin TL’nin üzerine çıkarılma en düşük emekli maaşının. Tabii bu seyyanen bir zam demek, bu da bir yasa gerektiriyor, meclisten çıkacak.” dedi.

 

 

 

Fatih Portakal : İki senaryo varmış en düşük emekli maaşının…
Yorum Yap