1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. “Emekli yılı” dedi, yine emekliyi pas geçti!

“Emekli yılı” dedi, yine emekliyi pas geçti!

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi AKP Grup Başkanı Güler tarafından açıklandı.

featured

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklaması şöyle: Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini yapmak için bilgilendirmek için bir aradayız. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu.

En düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye yükseltiyoruz.

Düzenleme ile 3 milyon 700 bin kişinin maaşı 12 bin 500 liraya tamamlanmış olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 17 Temmuz’dan itibaren ödenmeye başlanacak temmuz ayı maaşlarını yüzde 24,73 oranında zam almıştı. Bu zam kök maaşlara yansıtılmıştı. Böylece kök maaşlardan ortaya çıkan fark Hazine desteğiyle tamamlanacak.

BU AYA YETİŞMEZSE NE OLACAK?

Bu ayki ilk maaş ödemesi 17 Temmuz’da… Düzenlemenin yetişmemesi halinde 2 bin lira fark ödemesi gelecek ay hesaplara yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı için “emekli yılı” demişti. En düşük emekli maaşı alanlar dışında yüksek prim ödeyenler yine mağdur oldu. TÜİK’in garip verilerine göre yüzde 24,7 zam alan emekliler ile en düşük prim ödeyen emekliler arasındaki makas iyice kapandı.

“Emekli yılı” dedi, yine emekliyi pas geçti!
Yorum Yap