Binance CEO’su suçlamaları kabul etti, istifa ediyor! Peki şimdi ne olacak?

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao'nun kara para aklama suçlamalarını kabul ettiğini duyurdu. Peki, Binance ve kripto dünyası bu gelişmeye nasıl tepki verecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

CEO'su 'nun hakkındaki kara para aklama suçlamaları kabul ederek istifa edeceği belirtildi.

Reuters'ın aktardığına göre, konuya yakın bir kaynak Changpeng Zhao'nun ABD'de yasaları ihlal ettiğini itiraf edeceğini ve anlaşmaya gideceğini açıkladı.

Diğer bir kaynak, Zhao'nun savcılıkla yaptığı anlaşma karşılığında 4 milyar doların üzerinde bir ceza ödeyeceğini söyledi.

Changpeng Zhao'nun Seattle'da federal mahkemeye çıkıp savunma yapması bekleniyor.

4 milyar doların üzerinde ceza

ABD'li düzenleyici kurumlar borsası Binance ve CEO'su Changpeng Zhao'ya “yalanlar ağı” işlettiği iddiasıyla dava açmıştı.

ABD'nin sermaye ı düzenleme kurumu SEC Washington'da federal mahkemeye bulunduğu şikayet dosyasında Binance, Zhao ve ABD kripto para borsasına yönelik 13 suçlamada bulunmuştu.

SEC, Binance'in yapay işlem hacmi oluşturduğunu, müşterilerin parasını izinsiz kullandığını ve ABD vatandaşlarının platformu kullanmasını engelleyemediğini söylemişti.

Dün akşam, Binance'in ABD'de devam eden soruşturma ve davalarının sona erdirilmesi için 4 milyar doların üzerinde ceza ödemesi talep edildiği bildirilmişti.

Binance CEO’su suçlamaları kabul etti, istifa ediyor! Peki şimdi ne olacak?