1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan “Enflasyon düşüyor” dedi, domates 40 TL’ye çıktı; bizi kandırıyorlar!

Bakan “Enflasyon düşüyor” dedi, domates 40 TL’ye çıktı; bizi kandırıyorlar!

Şimşek yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngördüklerini belirterek, "Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek" dedi ama pazardaki fiyatlar öyle değil!

featured

Hazine ve Bakanı Mehmet Şimşek, dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha da belirginleşeceğini söylerken aynı günün semt pazarlarında 40-50 TL, salatalık 30 TL, kiraz 100-150 TL bandında seyretti. Hasat mevsiminde İzmir’de bile domatesin 40 TL bandından inmemesi, sosyal medyada, “Bakan Bey, hangi pazardan alış veriş yapıyor? Biri Bakan beyi de bizi de kandırıyor” şeklinde yorumlara neden oldu.

TCMB’nin bugün açıklanan piyasa katılımcıları anketinin ardından sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

beklentileri hedefimize yakınsıyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi %43’e, 12 ay sonrası %30’a ve 24 ay sonrası %19.3’e düştü. OVP’yi açıkladığımızdan beri 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri kesintisiz geriledi.”

Temmuz’da aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olacağını belirten Şimşek yine de yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngördüklerini belirterek, “Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek” dedi.

Bakan “Enflasyon düşüyor” dedi, domates 40 TL’ye çıktı; bizi kandırıyorlar!
Yorum Yap