Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. ne iş yapıyor, halka arzı ne zaman talep toplayacak, kaç lot verecek?

Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. halkı arzı SPK tarafından onaylandı. Yatırımcılar ayrıntılarını merak etti. Peki, Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. ne iş yapıyor, halka arz ne zaman talep toplayacak, kaç lot verecek? Altınkılıç Gıda kimin, katılım endeksine uygun mu? İşte ayrıntılar...

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

ve Süt San. Tic. A.Ş. halkı arzı SPK tarafından onaylandı. Yatırımcılar ayrıntılarını merak etti. Peki, Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. ne iş yapıyor, ne zaman talep toplayacak, kaç lot verecek? Altınkılıç Gıda kimin, katılım endeksine uygun mu? İşte ayrıntılar…

ALTINKILIÇ GIDA VE SÜT SAN. TİC. A.Ş. NE İŞ YAPIYOR?

1991 yılında Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic A.Ş. kurulur. 'nin en mümbit topraklarından Ezine'de toplam 20000 m2 arsalı 6000 m2 kapalı alanda başlayan üretim Altınkılıç ürünlerinin temelini oluşturur. Ezine Peyniri, Klasik Peynir, Koyun Peyniri, İzmir Tulumu gibi ürünlerin başarısı neticesinde, katma değerli mamullerle ürün gamını genişletme kararı alınır. Türkiye'nin en kaliteli Eski Kaşar'ını üretme şiarıyla, iklim koşulları ve üretim şartları araştırmaları yapılır. 1996 Yılında yapılan araştırmalarla Balıkesir Karaağaç bölgesinde 4800 m2 alanda 3000m2'si kapalı Eski Kaşar Üretim Tesisi de faaliyete alınır. 2001 yılında Türkiye'de gelişen perakende sektörü ile birlikte çağı yakalamayı hedefleyen Altınkılıç, başta Ege Üniversitesi olmak üzere Türkiye'nin başat üniversiteleriyle ortak çalışmalar yaparak, nütritif süt ürünlerine yönelir.

ALTINKILIÇ GIDA VE SÜT SAN. TİC. A.Ş. KİMİN?

Altınkılıç Gıda'nın sermayesinde 5% üzerinde payı olan 3 ortağı bulunmaktadır. Şirketin 50%'si Mehmet Ali Altınkılıç'a, 45%'i Kemal Altınkılıç'a ve 5%'i de Fatih Altınkılıç'a aittir.

ALTINKILIÇ GIDA VE SÜT SAN. TİC. A.Ş. NE ZAMAN TALEP TOPLAYACAK?

Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. halka arzı 29, 30 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak.

ALTINKILIÇ GIDA VE SÜT SAN. TİC. A.Ş. KAÇ LOT VERECEK?

Altınkılıç Gıda 33.885.000 lota sahip olacak. BIST kodu ise ALKLC olacak. Fiyatı ise 22,98 TL olarak belirlendi.

2.1 milyon katılım- 17 lot (390 TL)

2.5 milyon katılım- 14 lot (321 TL)

2.9 milyon katılım- 12 lot (275 TL)

3.3 milyon katılım- 11 lot (252 TL)

3.7 milyon katılım- 10 lot (229 TL)

4.1 milyon katılım- 9 lot (206 TL)

4.5 milyon katılım- 8 lot (183 TL)

4.9 milyon katılım- 7 lot (160 TL)

ALTINKILIÇ GIDA VE SÜT SAN. TİC. A.Ş. KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş.'nin katılım endeksine uygun olup olmadığı merak ediliyordu. Altınkılıç Gıda'nın  katılım endeksine uygun olduğu açıklandı.

 

Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. ne iş yapıyor, halka arzı ne zaman talep toplayacak, kaç lot verecek?