1. Haberler
  2. Dünya
  3. AB tarafında faiz indirimine erteleme gelebilir

AB tarafında faiz indirimine erteleme gelebilir

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugünkü para politikası toplantısında faizleri sabit tutması, Eylül'de ise faiz indirimine gidebileceğinin sinyalini vermesi bekleniyor.

featured

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bugünkü para politikası toplantısında faizleri sabit tutması, Eylül’de ise faiz indirimine gidebileceğinin sinyalini vermesi bekleniyor.

ECB, geçen ayki toplantısında beklentilere paralel faizleri rekor seviyelerden düşürmüş ancak bazı ECB politika yapıcıları bu faiz indiriminin aceleye getirildiğini dile getirmişti.

Euro bölgesindeki enflasyon ve ücret artışının yüksek kalmaya devam etmesi nedeniyle ECB’nin bir sonraki adım konusunda daha temkinli olması bekleniyor.

ECB Başkanı Christine Lagarde, fiyat baskılarının beklendiği gibi azaldığını ancak risklerin devam ettiğini bu nedenle faiz indirimi için harekete geçmeden önce daha fazla veri gerektiğini savunarak denge kurmaya çalışacak.

Lagarde’ın bu mesajı toplantıdan önceki haftalarda zaten vermiş olması nedeniyle, dikkatler şimdiden Eylül ayındaki toplantıya çevrilmiş durumda.

Piyasalar ECB’nin yılın geri kalanında iki, gelecek yılın sonuna kadar beş faiz indirimine gitmesini fiyatlarken, ECB politika yapıcıları da son haftalarda bu yönde açıklamalar yaptılar.

Santander CIB ekonomisti Antonio Villarroya, “ECB’nin Eylül ayında 25 baz puan faiz indirimine gitmesinin daha olası olduğuna dair mevcut piyasa beklentilerinden rahatsız olmadığını düşünüyoruz” dedi.

AB tarafında faiz indirimine erteleme gelebilir
Yorum Yap