1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail – İran sürtüşmesinde demeç savaşları!

İsrail – İran sürtüşmesinde demeç savaşları!

Gazze ve Lübnan'da savaş sürerken İsrail ile İran arasında doğrudan çatışma yaşanması bölgeye yayılma tehlikesi taşıyor.

featured

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırılarında İran’ın savunmasına ve füze üretimine “ağır darbe vurduğunu” söylerken, İran’ın Dini Lideri Ayetullah Hamaney de ülkesinin bu saldırılara karşılık vermeyi düşündüğünü söyledi.

Gazze ve Lübnan’da savaş sürerken İsrail ile İran arasında doğrudan çatışma yaşanması bölgeye yayılma tehlikesi taşıyor. Ancak hava saldırılarından bir gün sonra yeni bir gerilime yol açacak bir gelişme yaşanmadı.

Netanyahu dün yaptığı açıklamada, saldırıyı “hassas ve güçlü” olarak nitelendirdi ve “Hava kuvvetleri İran genelinde saldırdı. İran’ın savunma kabiliyetlerini ve bizi hedef alan füzeleri üretme kabiliyetini ağır şekilde vurduk” dedi. Netanyahu, saldırıların tüm hedeflere ulaştığını söyledi.

İsrail’in planlarının “bozulması gerektiğini” ifade eden Hamaney ise dört askerin hayatını kaybetmesine ve biraz hasara yol açan İsrail saldırısının “küçümsenmemesi ya da abartılmaması gerektiğini” söyledi.

Öte yandan Lübnan’da İsrail güçleri ile İran tarafından desteklenen Hizbullah arasında son haftalarda keskin şekilde şiddetlenen çatışmalar dün de devam etti ve sağlık görevlileri İsrail’in Sidon’da bir yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında sekiz kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail – İran sürtüşmesinde demeç savaşları!
Yorum Yap