1. Haberler
  2. TÜRKİYE
  3. Sürdürülebilir turizm için adımlar atıldı!

Sürdürülebilir turizm için adımlar atıldı!

Türkiye'nin, konaklama tesisleri ve tur operatörleri için başlattığı sürdürülebilir turizm sertifikasyon süreciyle, sürdürülebilir turizm açısından küresel turizme öncülük ettiği değerlendiriliyor.

featured

Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, dünyanın aşırı turizm sorunuyla yüzleştiğini, Türkiye’nin ise sürdürülebilir turizm politikalarıyla bu durumu fırsata çevirebileceğini söyledi.

Popüler turizm destinasyonlarındaki aşırı turist yoğunluğu, yerel halkın yaşam kalitesinin düşmesine, doğal ve kültürel alanların zarar görmesine, çevre kirliliğine ve yerel ekonomilerin dengesiz şekilde gelişmesine yol açıyor.

“Aşırı turizm” olarak adlandırılan bu sorunla karşı karşıya olan İtalya’nın Venedik, İspanya’nın Barcelona, Hollanda’nın Amsterdam şehirleri, turist vergisi, kapasite sınırlamaları, daha az bilinen destinasyonların teşviki gibi çeşitli önlemler üzerinde çalışıyor.

Türkiye ise turizmde sürdürülebilirlik çalışmaları ile farklılaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının 2022 yılında ilan ettiği Sürdürülebilir Turizm Programı ile doğal ve kültürel zenginliklerinin korunması, yerel ekonomilerin güçlendirilmesi ve kültürel değerlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması için sürdürülebilir turizme yönelik politikalar geliştiriliyor.

Türkiye’nin, konaklama tesisleri ve tur operatörleri için başlattığı sürdürülebilir turizm sertifikasyon süreciyle, sürdürülebilir turizm açısından küresel turizme öncülük ettiği değerlendiriliyor.

Sürdürülebilir turizm için adımlar atıldı!
Yorum Yap