1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail, Lübnan’ın tarihi sahil kenti Sur’u da vurmaya başladı!

İsrail, Lübnan’ın tarihi sahil kenti Sur’u da vurmaya başladı!

İsrail saldırısını görgü tanıkları uluslararası haber ajanslarına bildirdi.

featured

İsrail, Lübnan’ın tarihî liman şehri Sur’a saldırmaya başladı.

Saldırıyı görgü tanıkları uluslararası haber ajanslarına bildirdi. UNESCO’nun önemsediği bir kent olarak biliniyor Sur.

Lübnan medyasının geçtiği görüntülerde hava saldırısının Sur kentine çok yakın bir mesafeyi hedef aldığı, kentin kuzey girişinden yaklaşık 3 kilometre mesafedeki köyün üzerinden dumanların yükseldiği görüldü.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in Hamas ve Hizbullah’la savaşının durdurulması çağrısında bulundu fakat İsrail’in Lübnan’ın tarihî liman şehrine düzenlediği hava saldırıları çatışmaların devam edeceğini gösterdi.

İsrail, bölge sakinlerine internet üzerinden yayımladığı uyarıdan üç saat sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Sur kentini bombalamaya başladı.

İsrail’in Lübnan’da Hizbullah’a ve Gazze’de Hamas’a karşı saldırılarını artırmasının ardından on binlerce kişi son haftalarda Sur’u terk etmişti.

Çatışmaların başlamasının ardından düzenli olarak Ortadoğu’ya giden Blinken, geçen hafta İsrail’in Hamas liderini öldürmesinin ardından bölgeye ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Washington, Hamas liderinin öldürülmesini barış görüşmeleri için yeni bir fırsat olarak değerlendiriyor.

İsrail, Lübnan’ın tarihi sahil kenti Sur’u da vurmaya başladı!
Yorum Yap