1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gözler un ithalatındaki yasağa çevrildi!

Gözler un ithalatındaki yasağa çevrildi!

Dünyanın en büyük un ihracatçısı olan ve geçen yıl 5 milyar doların üzerinde hububat ithal eden Türkiye, artan arzın fiyatta yarattığı düşüşleri önlemek ve ihracatın yurtiçi üretimden karşılanması için buğday ithalatını 21 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında askıya almıştı.

featured

Haziran ayında başlatılan buğday yasağının yarın sona ermesi beklenirken mamul ürün çıların dahilde işleme rejimi kapsamında buğday ithalatına kısmen yeniden başlayabilecek.

Dünyanın en büyük ihracatçısı olan ve geçen yıl 5 milyar doların üzerinde hububat ithal eden Türkiye, artan arzın fiyatta yarattığı düşüşleri önlemek ve ihracatın yurtiçi üretimden karşılanması için buğday ithalatını 21 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında askıya almıştı.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı , geçici ithalat yasağının sona ermesinin itibaren uygulanacak yöntemin geçtiğimiz günlerde belirlendiğini ifade ederek, “İhracata yönelik ürünler için buğday ithalat yasağı yarın itibarıyla gevşetilmiş olacak. Dahilde işleme rejimi kapsamında ihtiyaç duyulan buğdayın %85’i TMO’dan alınacak, alım tamamlandıktan sonra kalan %15 özel sektör tarafından ithal edilebilecek” dedi.

Bu oranların yıl sonuna kadar geçerli olmasını beklediklerini ifade eden Tezcan, “Özel sektörün bir miktar daha ithalat yapabilmesi için girişimde bulunduk ancak düzenleme bu şekilde nihai halini aldı. Bu oranların yıl sonuna kadar korunacağını düşünüyoruz” dedi.

Gözler un ithalatındaki yasağa çevrildi!
Yorum Yap