1. Haberler
  2. Dünya
  3. Milton kasırgasının faturası ağırlaşıyor!

Milton kasırgasının faturası ağırlaşıyor!

2,5 milyon hane etkilendi. Ölüler ve kayıplar var.

featured

İ ki hafta içinde iki ayrı kasırganın etkisi altında kalan ‘nin eyaletinde, en az 16 kişinin ölümüne yol açarken hasar tespit ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

Kasırgası, yaklaşık iki hafta önce Helene’nin etkisi altına aldığı eyaletlerden biri olan Florida’da su seviyesi korkulan düzeyde yükseltmemiş olsa da temizlik çalışmalarının haftalar sürebileceği ifade ediliyor.

Milton Çarşamba akşamı eyaletin batı kıyısında karaya ulaşsa da en büyük tahribat 160 km uzaklıkta eyaletin doğu kıyısı boyunca görüldü. CBS News’in Florida Emniyet Müdürlüğü’ne dayandırdığı habere göre kasırga nedeniyle en az 16 kişi hayatını kaybetti.

Beyaz Saray, bölge halkına mali destek sağlayacağını açıklarken kasırganın yol açtığı hasarın boyutları tam olarak tespit edilebilmiş değil. Analistler hasarın 100 milyar doları bulabileceğini ifade ediyorlar.

Biden yönetimi, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı’nın Kongre’den ek kaynak ihtiyaç duyacağını açıkladı ve tatilde olan vekillere harekete geçme çağrısında bulundu.

Florida Valisi Ron , dün yaptığı açıklamada “en kötü senaryo” gerçekleşmemiş olsa da kasırganın bıraktığı hasarın büyük olduğu uyarısında bulundu.

PowerOutage.us isimli internet sitesine göre, Florida genelinde yaklaşık 2.5 milyon hane ve işletme elektriksiz kaldı.

Milton kasırgasının faturası ağırlaşıyor!
Yorum Yap