1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail Lübnan’ı bombaladı, çok sayıda sivil kayıp var!

İsrail Lübnan’ı bombaladı, çok sayıda sivil kayıp var!

İsrail Lübnan'ın başkentine yönelik en yoğun bombardımanı gerçekleştirdi.

featured

, ‘deki savaşı tetikleyen 7 Ekim saldırılarının birinci yıldönümü öncesinde, dün ve Gazze Şeridi’ndeki hedefleri bombalarken, İsrail Savunma Bakanı İran’a karşı misilleme konusunda tüm seçeneklerin açık olduğunu söyledi.

İsrail tarafından açıklanan rakamlara göre Hamas’ın geçen yıl 7 Ekim’de düzenlediği saldırılarda 1,200 kişi hayatını kaybetti ve 250’den fazla kişi rehin alındı.

Bu saldırıların ardından İsrail’in 2.3 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni işgal ederek ağır bir askeri operasyon başlattı. Gazze Şeridi’nin büyük bölümünün harabeye döndüğü saldırılarda Filistinli sağlık yetkililerine göre 42,000 kişi hayatını kaybetti.

Polis dün geç saatlerde fırlatılan Hizbullah roketlerinin İsrail hava savunma sistemlerini aşarak İsrail’in üçüncü büyük kenti Hayfa’ya düştüğünü ve binalarda hasara yol açtığını açıklarken İsrail medyasında yer alan haberlerde Hayfa ve Tiberya kentlerine düzenlenen roket saldırılarında 10 kişinin yaralandığı bildirdi.

Hizbullah, Hayfa’nın güneyindeki bir askeri bölgeyi “Fadi 1” füzeleriyle hedef aldığını açıkladı.

İsrail, dün Beyrut’un güney banliyölerini vurarak geçen ay Hizbullah’a karşı başlattığı operasyonu keskin bir şekilde tırmandırmasından bu yana Lübnan’ın başkentine yönelik en yoğun bombardımanı gerçekleştirdi.

İsrail ordusu savaş uçaklarının Beyrut’ta Hizbullah’ın istihbarat karargâhına ait hedefleri ve silah depolama tesislerini vurduğunu açıkladı. Saldırılarda Lübnan’ın güneyinde ve Bekaa bölgesindeki Hizbullah hedeflerinin de vurulduğu belirtildi.

İsrail Lübnan’ı bombaladı, çok sayıda sivil kayıp var!
Yorum Yap