1. Haberler
  2. Haber
  3. İsrail saldırıları arttı, yabancılar Lübnan’ı terk ediyor!

İsrail saldırıları arttı, yabancılar Lübnan’ı terk ediyor!

İsrail dün, İran'ın da dahil olduğu ve ABD'yi de içine çekme tehlikesi taşıyan çatışmaların tırmandığı güney Lübnan'da 20'den fazla kasabanın boşaltılması için bölge sakinlerine çağrıda bulundu.

featured

‘in ‘ın başkenti Beyrut’a yönelik bombardımanı şiddetlenirken yabancı ülke vatandaşları ülkeyi terk etmeye başladı.

Bazı ülkeler vatandaşlarını hava yoluyla tahliye ederken, yüzlerce kişi bazen küçük teknelere sıkışarak yüzlerce insanın deniz yoluyla Lübnan’ı terk ettiği görüldü.

İsrail dün, İran’ın da dahil olduğu ve ‘yi de içine çekme tehlikesi taşıyan çatışmaların tırmandığı güney Lübnan’da 20’den fazla kasabanın boşaltılması için bölge sakinlerine çağrıda bulundu.

Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Yunanlı ve Kıbrıslı Rum, dün Beyrut havalimanında Yunanistan’a ait askeri uçağa binerek ülkeyi terk etti. Uçak Kıbrıslı 38 kişiyi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde, Lübnan’ın yaklaşık 200 km batısında bulunan Larnaka havalimanına bıraktı.

Lübnan Sağlık Bakanı Firass Abiad dün yaptığı açıklamada, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları başlatmasından bu yana 127’si çocuk olmak üzere yaklaşık 2,000 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

‘den Avrupa ülkelerine kadar birçok hükümet vatandaşlarını ülkeden çıkarmak için hazırlıklar yapıyor. Rusya dün Rus diplomatların aile üyeleri için özel bir uçuş düzenledi.

Tahliye edilen 204 kişiyi taşıyan İspanyol askeri uçağının, Madrid yakınlarındaki Torrejon hava üssüne inmesinin ardından 40 kişiyi taşıyan bir başka uçağın daha gelmesi bekleniyor. İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, İspanya’nın tahliye sürecini devam ettirmek için diğer ülkelerin vatandaşlarını da kapsayabilecek şekilde daha fazla uçak gönderebileceğini söyledi.

Beş yıl boyunca Beyrut’ta yaşamış olan ABD vatandaşı Gretchen, Mersin’in Taşucu limanına, Beyrut’taki uçuşlar iptal edildiği için sıradan bir ticari feribotla geldiğini söyledi.

Feribotta Lübnan vatandaşları da bulunuyordu. Taşucu’nda inenlerin çoğu başka bir ülkeye gitmek üzere transit geçiş yapacaklarını söylerken bazı kişiler de başka bir ülkede ikinci vatandaşlıkları olduğunu belirtti.

İsrail saldırıları arttı, yabancılar Lübnan’ı terk ediyor!
Yorum Yap