1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: ‘Bu dava milletimizin iradesine darbe!’

İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: ‘Bu dava milletimizin iradesine darbe!’

Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen "ahmak davası"yla ilgili mahkeme önünde yaptığı açıklamada, davayı yargı darbesi olarak nitelendirerek, "Aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş açık bir darbe girişimidir," dedi.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yasakla sonuçlanabilecek “” için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde üçüncü kez dilekçe verdi. Mahkeme önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, davanın kendisine değil, milletin iradesine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.

İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldığı duruşmada, “Bu dava, yargı darbesidir,” ifadelerini kullanarak, kendini savunma hakkının evrensel hukuk ilkeleri gereği tanınması gerektiğini vurguladı. “Benim sırtımı yasladığım yer bellidir. Güvendiğim şey önce Allah, sonra milletin iradesidir,” diyen İmamoğlu, demokratik değerlere olan inancını yineleyerek, “Demokrasinin önünü açın. Millet İmamoğlu’nu nereye yakıştırıyorsa, İmamoğlu orada olacaktır,” diye ekledi.

İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: ‘Bu dava milletimizin iradesine darbe!’
Yorum Yap