1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İddia: CHP’de olağanüstü kurultay gündemde

İddia: CHP’de olağanüstü kurultay gündemde

"Kılıçdaroğlu'na yakın vekiller olağanüstü kurultay için imza topluyor" iddiası gündemde şok etkisi yarattı. CHP içindeki gerginliğin, Erdoğan'a ayakta selam verilmesiyle tırmandığı söyleniyor.

featured

Cumhuriyet Halk Partisi () içindeki gelişmeler, parti dinamiklerini yeniden şekillendirebilir. Eski genel başkan ‘na yakın milletvekillerinin delegeleri arayarak olağanüstü için imza toplama girişimlerinde bulunduğu söyleniyor.

Erdoğan’ı Ayakta Karşılama Kararına Tepkiler

Beş yıl aradan sonra CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı TBMM’de ayakta karşılama kararı aldı. Ancak bu durum, bazı milletvekillerinden farklı tepkiler aldı. 127 CHP’li vekilden 66’sının ya bulunmaması ya da ayağa kalkmaması, partideki fikir çatışmalarının bir yansıması olarak değerlendirildi. Kılıçdaroğlu, konu hakkında mesaj vererek, “Biz yalnızca halk için ayağa kalkarız” dedi.

İmamoğlu’nun Rolü

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteği, bu süreçte kilit bir rol oynuyor. İmamoğlu, ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda dayanışma vurgusu yaptı.

İddia: CHP’de olağanüstü kurultay gündemde
Yorum Yap