1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ortadoğu’da büyük savaşa doğru…

Ortadoğu’da büyük savaşa doğru…

Hizbullah, Tel Aviv yakınında Mossad'a ait merkezi hedef alan roket saldırısı düzenlediğini açıklarken, İsrail savaş uçakları Lübnan'a yeniden hava saldırısı düzenledi.

featured

, yakınında ‘a ait merkezi hedef alan roket saldırısı düzenlediğini açıklarken, savaş uçakları Lübnan’a yeniden hava saldırısı düzenledi.

İsrail ile çatışmaların tırmanmasıyla Ortadoğu’da kapsamlı bir savaş çıkabileceği endişelerini kuvvetlendi.

İsrail ordusu, bugün Lübnan’dan geçtiği tespit edilen karadan karaya bir füzenin hava savunma sistemleri sayesinde önlendiğini ve Tel Aviv’de uyarı sirenlerinin çaldığını açıkladı.

Ordu açıklamasında, hasar ya da can kaybı bildirilmediği ve İsrail’in merkezine yönelik sivil savunma talimatlarında bir değişiklik olmadığı belirtildi.

İsrail ordusu sözcüsü Nadav Shoshani Hizbullah’ın Lübnan’da bir köyden fırlattığı füze ile nereyi hedeflediğini doğrulayamayacağını söyledi.

İsrail ordusu, bu hafta çatışmalarda görülen en ağır hava saldırılarını gerçekleştirerek Hizbullah liderlerini hedef aldı ve Lübnan’ın derinliklerinde yüzlerce hedefi vurdu.

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR

Hizbullah, Mossad’ı liderlerini öldürmekle ve geçen hafta mensuplarının üzerlerinde taşıdıkları telsiz ve çağrı cihazlarını patlatmakla suçluyor.

Lübnan Sağlık Bakanı Firass Abiad, Al Jazeera Mubasher TV’ye yaptığı açıklamada İsrail’in Pazartesi sabahından bu yana Lübnan’a yönelik saldırılarında 50’si çocuk olmak üzere 569 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1,835 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan bir diğer açıklamada İsrail’in Lübnan’da çoğunlukla Hristiyanların yaşadığı Keserwan bölgesindeki Şii kasabası Maaysrah’a düzenlediği saldırıda üç kişinin hayatını kaybettiği, dokuz kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu ayrıca Suriye’den İsrail topraklarına giren bir insansız hava aracının (İHA) Galile Denizi’nin güneyinde İsrail savaş uçakları tarafından engellendiğini açıkladı.

Irak’taki İslami Direniş örgütü yaptığı açıklamada işgal altındaki Golan Tepeleri’nde bir hedefe yönelik İHA saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Hizbullah bugün erken saatlerde üst düzey komutanı İbrahim Qubaisi’nin İsrail’in dün başkent Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü doğrularken, İsrail, Qubaisi’nin grubun füze ve roket gücünü yönettiğini bildirdi.

GUTERRES: LÜBNAN UÇURUMUN KENARINDA

İsrail’in Hizbullah’a yönelik son saldırıları, İsrail ile Hamas arasında ‘de yaklaşık bir yıldır süren çatışmaların tırmandığı ve Ortadoğu’yu istikrarsızlaştırabileceği endişelerini kuvvetlendirdi. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi çatışmaları görüşmek üzere bugün toplanacağını açıkladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres “Lübnan uçurumun eşiğinde. Lübnan halkı, İsrail halkı ve dünya Lübnan’ın da Gazze gibi olmasını kaldıramaz” dedi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant saldırıların Hizbullah’ı zayıflattığını ve devam edeceğini söyledi.

Gallant “(Hizbullah) komuta ve kontrol, militanları ve olanaklarına birçok darbe aldı. Bunların hepsi ağır darbeler” dedi.

Ortadoğu’da büyük savaşa doğru…
Yorum Yap