1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fransa’nın yeni Başbakanı, varlıklılara ek vergi getiriyor, darısı Türkiye’nin başına!

Fransa’nın yeni Başbakanı, varlıklılara ek vergi getiriyor, darısı Türkiye’nin başına!

Fransa Başbakanı Michel Barnier, giderek artan bütçe açığını kapatmak için Fransa'nın en varlıklı bireylerinin ve bazı büyük şirketlerinin vergilerini arttırmayı gündeme getirdi.

featured

Başbakanı Michel , giderek artan bütçe açığını kapatmak için Fransa’nın en varlıklı bireylerinin ve bazı büyük şirketlerinin vergilerini arttırmayı gündeme getirirken, alt ve orta sınıfı ise koruyacağını söyledi.

Fransa’da hafta sonu sağ eğilimli yeni hükümet kurulduğu açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Emmanuel , yeni hükümetin bu yaz yapılan erken seçimlerin ardından oluşan siyasi çıkmazı sonlandıracağını umuyor.

Yeni hükümetin öncelikli görevi, bütçe açığının giderek arttığı bir dönemde 2025 yılı için bütçe hazırlamak olacak.

France 2 televizyon kanalına konuşan Barnier, “Tüm Fransızların vergilerini daha fazla arttırmayacağım. En düşük gelirli, çalışan ve orta sınıfın vergilerini arttırmayacağım. Fakat en varlıklı kesimi durumu düzeltmeye yönelik ulusal bir çabanın dışında tutamam” dedi.

Fransa’nın toplam borcu 3.2 trilyon euroya yakın. Yani ülkenin gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) %110’una denk geliyor. Bütçe açığı ise herhangi bir önlem alınmazsa beklentilerin altında kalan gelirleri ve yerel yönetimlerin artan harcamaları nedeniyle gelecek yıl GSYH’nin %6.2’sine yükselebilir.

Fransa’nın yeni Başbakanı, varlıklılara ek vergi getiriyor, darısı Türkiye’nin başına!
Yorum Yap