1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Beyin okuyan kulaklık geliştirdiler

Beyin okuyan kulaklık geliştirdiler

Beyin okuyan kulaklıklar, adeta bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi görünüyor, ama Boston merkezli Neurable şirketi son dokuz yıldır bu teknoloji üzerinde çalışıyor ve kulaklıklar bu sonbaharda piyasaya çıkacak.

featured

MW75 Neuro adı verilen kulaklıklar, elektrik aktivitelerini ölçen elektroensefalogram (EEG) ile aynı sensörlere sahip. Yapay zeka (AI) ile desteklenen bu kulaklıklar, beyin aktivitelerini kullanıcılara faydalı bilgiler olarak sunuyor ve bu veriler bir uygulama aracılığıyla paylaşılabiliyor.

EEG’ler genellikle epilepsi, inme veya travmatik beyin yaralanmaları gibi tıbbi durumların teşhisinde kullanılır. Ancak Neurable’ın hedefi, tükenmişlik ve gibi sorunlarla başa çı günlük bir beyin-bilgisayar arayüzü oluşturmak. Şirketin CEO’su ve kurucu ortağı Ramses Alcaide, bu akıllı kulaklıkların “beyin için bir Fitbit” gibi çalışarak bilişsel sağlığı takip edebileceğini ve nörodejeneratif hastalıkların erken belirtilerini tespit edebileceğini belirtiyor.

Tükenmişliği Ortadan Kaldıracak

Neurable, 2015 yılında Alcaide’ın Michigan Üniversitesi’ndeki Doğrudan Beyin Arayüzü Laboratuvarı’ndan ortaya çıktı. Alcaide, EEG teknolojisini boyutuna küçültmek için yaklaşık 7,000 kişiden elde edilen verilerle 10 yıl süren bir gerçekleştirdiklerini vurguluyor.

Bu kulaklıkların sensörleri, farklı beyin dalgalarını algılayabiliyor ve AI, bu sinyallerin kalıplarını yorumlayarak kullanıcının odaklanıp odaklanmadığını belirliyor. Uygulama, kullanıcıları gün boyunca “odak puanları” toplayarak zihinsel dayanıklılıklarını artırmaya teşvik ediyor.

Kulaklıklar, zihinsel yorgunluğu anında tespit ederek kullanıcıları dinlenmeye yönlendiriyor ve böylece gün sonunda daha az yorgun hissetmelerini sağlıyor.

Beyin okuyan kulaklık geliştirdiler
Yorum Yap