1. Haberler
  2. Dünya
  3. AB zirvesinde istifa krizi

AB zirvesinde istifa krizi

Fransa'nın Avrupa Komisyonu üyesi Thierry Breton, Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda istifa etti.

featured

Komisyonu Başı Ursula von der Leyen ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle görevinden eden Breton, istifasında von der Leyen’i doğrudan suçladı ve onun yönetim anlayışını “şaibeli” olarak nitelendirdi. Fransa, Breton’un yerine Dışişleri Bakanı Stéphane Sejourne’u yeni Komisyon üyesi olarak aday gösterdi.

Breton, istifa açıklamasında von der Leyen’in Fransa’dan yeni bir aday getirmesini istemesi ve bunun karşılığında daha “nüfuzlu” bir gündem sunulacağı iddialarında bulundu. Breton, bu gelişmelerin ardından Komisyon’da daha fazla görevde kalamayacağını belirtti. İstifası, Haziran seçimleri sonrası geçiş döneminde beklenmedik bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Breton, Avrupa Komisyonu’nun öne çıkan üyelerinden biri olarak, teknoloji regülasyonları, koronavirüs aşı politikaları ve savunma sanayine destek konularındaki çabalarıyla tanınıyordu. Ancak von der Leyen’in makamı, Breton’un iddialarına ve istifasına ilişkin sorulara yanıt vermedi.

AB zirvesinde istifa krizi
Yorum Yap