1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Niğde’de kavun üreticileri isyan etti: ‘Borcumuz var, traktör satılırsa traktörü, tarla satılırsa tarlayı satacağız’

Niğde’de kavun üreticileri isyan etti: ‘Borcumuz var, traktör satılırsa traktörü, tarla satılırsa tarlayı satacağız’

Artan maliyetler ve düşük fiyatlar nedeniyle 1 milyon TL zarar eden kavun üreticisi Hacı Koç, "Borcumuz var ödeyemediğimizde traktör satılırsa traktörü satacağız, tarla satılırsa tarlayı satacağız" dedi.

featured

Cumhuriyet Halk Partisi () Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de üreticilerinin sorunlarını dinledi. Artan maliyetler ve düşük fiyatlar nedeniyle 1 milyon TL zarar ettiğini belirten kavun üreticisi , “Bankadan da kredi aldık, bankaya da özel şahıslara da borcumuz var. Özel bankalara da borcumuz var. Ödeyemediğimizde traktör satılırsa traktörü satacağız, tarla satılırsa tarlayı satacağız” dedi.

Gürer ise, “Dünyada kavun üretiminde Türkiye ilk sıralarda yer alıyor ve kavun üretimi de Türkiye’de 1 milyon 600 bin tona kadar çıktı. Birçok yerde kavun satın alamayan çok sayıda vatandaş var; çünkü tarladan ürün gittiği zaman fiyatlar katlanıyor. Ama bu yıl, karpuz gibi kavun da önemli ölçüde tarlada kaldı ve üretim yapanlara para kazandırmadı. Tarımda planlama olmadığından, bu yıl kavundan ve karpuzdan para kazanamayan çiftçiler, gelecek yıl daha az ekecek ve bu kez de fiyatlar artacak. Üreticiler bu yıl kavunun para etmemesi nedeniyle tarlada kalması sonucu büyük zarar ettiklerini belirtiyorlar. Kavun toplanmazsa bir kaç güne kadar hem fire, hem zayiatı oluşacak. Ürün tarlada kalmış durumda” dedi.

Niğde’de kavun üreticileri isyan etti: ‘Borcumuz var, traktör satılırsa traktörü, tarla satılırsa tarlayı satacağız’
Yorum Yap