1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Murat Bakan: ‘Afganistan’ın vize uyguladığı Irak’a Türkiye Cumhuriyeti vize uygulamasını kaldırdı’

CHP’li Murat Bakan: ‘Afganistan’ın vize uyguladığı Irak’a Türkiye Cumhuriyeti vize uygulamasını kaldırdı’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Türkiye ve Irak arasında 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için vize serbestisi uygulamasına yönelik "Taliban'ın yönettiği Afganistan'ın vize uyguladığı Irak'a Türkiye Cumhuriyeti vize uygulamasını kaldırdı" dedi.

featured

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Türkiye ve Irak arasında 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için vize serbestisi uygulamasını eleştirdi.

Bakan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Taliban’ın yönettiği Afganistan’ın vize uyguladığı Irak’a Türkiye Cumhuriyeti vize uygulamasını kaldırdı. 15 yaş altı ve 50 yaş üstündeyseniz eğer Irak vatandaşları Türkiye’ye elini kolunu sallayarak gelebilir. O ülke ki Türkiye’ye en çok yasa dışı göçmen gönderen ülkelerden birisi. Artık yasa dışı göç etmelerine gerek yok, 50 yaş üstünde birisi çocuğunu alıp buraya gelip yerleşebilir. Yani o koşulları siz yaratmış oldunuz. Bunların nereden geldiği, kim olduğu, istihbarat ajanı mıdır, terör örgütü üyesi midir bununla ilgili hiçbir araştırma yapmanıza da gerek yok. Vizesiz olarak Türkiye’ye girebilir

CHP’li Murat Bakan: ‘Afganistan’ın vize uyguladığı Irak’a Türkiye Cumhuriyeti vize uygulamasını kaldırdı’
Yorum Yap