1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Seyhan Belediyesi meclisinde MHP krizi: MHP’nin siyasi stratejisi tehdit üzerine mi kurulu?

Seyhan Belediyesi meclisinde MHP krizi: MHP’nin siyasi stratejisi tehdit üzerine mi kurulu?

MHP’li Şeyhmus Uçar’ın tehditkar açıklamaları, Seyhan Belediye Meclisi’nde gerginliğe yol açtı. CHP'li Başkan Oya Tekin, MHP'nin Ülkü Ocakları ile ilgili tehdidine sert bir şekilde yanıt verdi. Tartışma, MHP’nin siyasi stratejisinin tehdit ve güç gösterisi üzerine mi kurulu olduğunu sorgulattı.

featured

‘nde gerçekleşen meclis toplantısında, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar’ın tehditkar açıklamaları gündem konusu oldu. Uçar, mecliste yaptığı konuşmada “Ben burada Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsil ediyorum. Konuşmalarınıza dikkat edeceksiniz. Tahammül sınırlarımızı aşmayın. Ülkü Ocakları’nı buraya getirirsek, Seyhan Belediyesi’nde girecek yeriniz kalmaz” şeklinde tehditlerde bulundu.

Oya Tekin, MHP’li üyenin tehditlerine karşı net bir şekilde cevap verdi. Tekin, “Ne demek Ülkü Ocakları’nı getiriyorsun? Burası Dingo’nun ahırı mı? Ülkü Ocakları da bu ülkede yaşayan bizim gençlerimiz, ‘li gençler de bizim gençlerimiz, AKP’li gençler de bizim gençlerimiz. Herkes buradaki konuşmalarına dikkat etmeli. Kim kimi getiriyor? Burası bir meydan savaşı değil, demokratik bir meclis. Biz burada ortak yaşamı savunuyoruz. Ayrımcılığı ve tehditleri kabul etmiyoruz” dedi.

Tekin’in açıklamaları, meclis toplantısında yaşanan gerilimi ve MHP’nin tehditkar tavrını ortaya koyarken, demokratik diyalog ve ortak yaşam vurgusu yapıldı. Tekin, meclisin huzurunu ve demokratik değerleri koruma konusundaki kararlılığını tekrar ifade etti.

Seyhan Belediyesi meclisinde MHP krizi: MHP’nin siyasi stratejisi tehdit üzerine mi kurulu?
Yorum Yap