1. Haberler
  2. Gündem
  3. Feyza Altun’dan Erdoğan’a ‘Hayırlı cumalar’ göndermesi!

Feyza Altun’dan Erdoğan’a ‘Hayırlı cumalar’ göndermesi!

Türkiye, 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirdi. Türkiye'de yaşayan kullanıcılar erişim sorunu yaşarken AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabından paylaşılan 'Hayırlı Cumalar' mesajı dikkat çekti. Yapılan paylaşım 40 dakika içinde silindi. Bunun üzerine Avukat Feyza Altun sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'a göndermede bulundu.

featured

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram’a engeli getirildi.

Sosyal medya kullanıcılarının erişim engeli sürerken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ‘ın hesabından yapılan paylaşım dikkat çekti. Erdoğan’ın Instagram hikayesinde ‘Hayırlı Cumalar’ mesajı paylaşıldı. Paylaşım 40 dakika içinde silindi.

Avukat ise sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’a göndermede bulundu.

Altun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yerli ve milli bilen var mı instagramdan hayırlı cumalar storysi atacağım.”

NE OLMUŞTU?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla sosyal medya platformu Instagram’a erişim engellendi.

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye’nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagramı’ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” ifadelerine yer vermişti.

İletişim Başkanı Altun’un bu paylaşımının ardından BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram’a erişim engeli getirildi.

Feyza Altun’dan Erdoğan’a ‘Hayırlı cumalar’ göndermesi!
Yorum Yap