1. Haberler
  2. Eğitim
  3. YKS 2024 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS 2024 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

16 Temmuz Salı günü açıklanan YKS sonuçları sonrasında adaylar için tercih dönemi başlamıştı. Tercih dönemi 2 Ağustos Cuma günü sona erdikten sonra tüm adaylar, yerleştirme sonuçlarını öğrenmek adına gözlerini ÖSYM’ye çevirecek.

featured

2024 YKS tercih sonuçları için geri sayım başladı. 2 Ağustos’ta sona erecek olan YKS tercih işlemlerinin ardından, adaylar gözlerini YKS tercih sonuçlarına çevirecek. ÖSYM tarafından yapılacak olan duyuru sonrasında ise sonuç sayfası üzerinden YKS tercih sonuçları duyurulacak.


YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


YKS tercih sonuçlarının, 2 Ağustos’taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor.

19 Ağustos’ta başlayacak üniversite kayıtlarından önce sonuçların ilan edileceği tahmin ediliyor.


YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?


Adaylar tercihlerini, ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak.

Tercih işlemi, AİS ekranındaki uyarılara göre sonlandırılmalı. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?


Tercihlerin değerlendirilmesinin ardından adaylar, bireysel sonuçlarının T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.

Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS 2024 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
Yorum Yap